Marka Žvaka – Ko je seko šumu?

Predsednik države je na divljaka izgradio dve kuće. Dva nelegalna objekta čuva policajac u kućici. Policajca plaća država. Država, to smo mi.

Na prostoru gde se nalaze ove dve kuće (kao i još par stotina nelegalno izgrađenih) je nekada bila gusta šuma. Ona je nedavno posečena. Sve te kuće (a nekada šuma) se nalaze na prostoru koje plavi reka Sava. Postoji i nasip u pozadini. Koji sprečava Savu da Novi Beograd ponovo pretvori u močvarno tlo. Ovi koji su nelegalno sazidali kuće, podižu nivo zemljišta kako podizanje vodostaja ne bi ugrožavalo njihovu bespravno podignutu imovinu.

Naravoučenije:

U ovoj zemlji zakon niko ne jebe, kao ni šumu.

 

3 comments

  • Moram da vas ispravim najbolje kifle u Beogradu su u pekari Kircanski u Bulevaru revolucije sadasnjem Bulevaru kralja Aleksandra, probajte ovo nije reklama :), a kuvani djevrek u istoj ulici tj. bulevaru u pekari Djevrek.

  • S obzirom na to da iza preojkta (po rečima Božidara Đelića, tadašnjeg potpredsednika Vlade) stoji Mlađan Dinkić, a da se trenutno infrastrukturom bave ministri Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić, sumnjam da će biti neke radikalne promene politike prema divljoj gradnji. Prema Aleksandru Vučiću sam krajnje skeptičan još od prošlog puta kada je bio ministar nečega. Mada, još uvek se nadam da će doći do nekog pozitivnog pomaka kao posledica unutarstranačkih previranja