Marka Žvaka – Može brate. Sve može

Na beogradskom parkingu „Sava promenada“ u Hercegovačkoj ulici čiju naplatu reguliše javno komunalno preduzeće za garaže i parkirališta „Parking servis“ parkiranje u dane vikenda nadgleda lice koje ne radi za pomenuto javno preduzeće. Na parkingu postoji 11 rezervisanih mesta (nije navedeno i za koga), a lice koje ordinira i nadgleda parkiranje tvrdi da se na pomenutim mestima mogu parkirati samo vozila koja pripadaju „Beogradu na vodi i investitorima“ ili imaju nalepnicu ili legitamaciju „Waterfront, Sava promenada, privatni parking“. Pored rezervisanih, postoje parking mesta koja se plaćaju JKP „Parking servisu“ sms porukom, po ceni od 70 dinara po satu, 24 sata dnevno.

Ukoliko parkirate auto na jedno od 11 rezervisanih mesta a nemate potrebne nalepnice i legitimacije, po tvrdnji lica koje nadgleda parkiranje (i čuva rezervisana parking mesta) automobil će vam odneti pauk JKP „Parking servis“. Po tvrdnji lica koje nadgleda parkiranje lica koja parkiraju na rezervisanim mestima ne plaćaju parking nikome. Ovo je atipičan slučaj – parking JKP „Parking servis“ čuva i opslužuje čuvar nekog drugog preduzeća. Ostaje nejasno da li je i pod kojim uslovima JKP „Parking servis“ regulisalo parkiranje na ovih 11 mesta i po kom osnovu i pod kojim uslovima dozvoljava da parkiranje reguliše lice koje nije njihov službenik. Po zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, od JKP „Parking servis“ je polovinom novembra zatražen ugovor ili dokument kojim se korišćenje zemljišta na ovom parkingu reguliše, ali iako je zakonski rok za odgovor 15 dana, do danas, nakon više od 80 dana, JKP „Parking servis“ nije odgovorio na pomenuti zahtev. Ovo nejasno javno-privatno partnerstvo oslikava način na koji se aktuelna administracija (vlast) odnosi prema državi i nama građanima.

Parking servis - Sava promenada pol nov poslat

Tokom dana, na parkingu „Sava promenada“ u Hercegovačkoj ulici čiju naplatu reguliše javno komunalno preduzeće za garaže i parkirališta „Parking servis“ pomenutog lica koje se u večernjim časovima pojavljuje na javnom parkiralištu i reguliše parkiranje – nema. Sva rezervisana mesta koja smo obišli su bila zauzeta, a niti jedno vozilo nije imalo istaknutu ili zalepljenu pomenutu nalepnicu.

IMG_7071 IMG_7074IMG_7076IMG_7080IMG_7077IMG_7083IMG_7087IMG_7086IMG_7085IMG_7084

Marka Žvaka će i dalje nastaviti da se bavi delovanjem ovih alamunja. Podsetite se ranijih Marka Žvaka koje su pratile dešavanja u i oko Savskog amfiteatra:

Marka Žvaka – Beograd na vodi

Marka Žvaka – Nelegalno

Marka Žvaka – Rč Beograda

Crna u sred Beograda na vodi

Marka Žvaka – Ovako izgleda nova autobuska stanica u Beogradu

5 comments

 • Država u kojoj postoji para vojska, policija, komunalci… Privatna prćija mafije na vlasti… Sve su otvoreniji i slobodniji! Uskoro će da idu i otimaju privatnu svojinu, kao komunisti posle 2. Sv rata!!!

 • Kad primitivci
  uzjasu na vlast
  ispada iz igre
  dostojanstvo i cast

  Jer kao govna
  kroz kanalizaciju
  plivaju komunisti
  kroz privatizaciju..

 • Da li ste podneli zalbu Sabicu zbog nedobijanja odgovora na zahtev za pristup informacijama? To bi bio sledeci korak