Marka Žvaka - 1.000.000 €. Naših. I bačenih. - Marka Žvaka

Beograd 17.08.2016. MOLBA

25 Aug 2016 / 1061 pregled

Gospodine Vesiću,

Naša produkcija “Ciklotron” realizuje kratku dokumentarnu formu “Marka Žvaka” koja se emituje na internetu i na TV Prva. Uglavnom obrađujemo ljude, životinje, pojave i fenomene našeg društva. Želeli bi da Vas intervjuišemo povodom početka naplate parkiranja u ulici Bulevar Zorana Đinđića.

Pitanja koja bi Vam postavili su:

– krajem aprila 2016. godine, na početku radova izgradnje ovih parking mesta izjavili ste da su inicijativu pokrenuli peticijom građani. S obzirom da su nakon početka naplate ovog ponedeljka automobili počeli da se “povlače” u okolne blokove, predočite nam koji ćete sledeći potez povući, s obzirom da je u betonskom Novom Beogradu jedna zelena površina manje, njeno pretvaranje u asfaltiran parking su platili građani, rezultata praktično nema.

– Zbog čega gradska administracija čiji ste menadžer veruje da će vlasnici automobila kupovati karte za autobuski prevoz kako bi parkirali svoje automobile na parkingu kod Sava Centra? Da li je razmatrano da se parking kod SC naplaćuje po nižoj ceni od 200 din/dan, na taj način poveća popunjenost, rasterete okolni blokovi, samim tim i zarada koja se sliva u gradsku kasu?

– Koliko je ukupno plaćeno izvođenje građevinskih radova u ulici Bulevar Zorana Đinđića?

– Kada ste i gde najavili i organizovali “razmatranje i procenu od strane građana”? Ukoliko pomenuto razmatranje i procenu niste organizovani, da li ćete i kada?

(Kako je navedeno u Odgovoru na zahtev o pristupu informaciji od javnog značaja, broj 3143, JKP Parking servis, dokument se nalazi u prilogu. Odgovor se odnosio na prirodu PDF dokumenta – plana za 22 lokacije na Novom Beogradu, koji se nalazio na serveru Parking servisa.

Razgovor bi snimili u petak, 19.08.2016. na parkingu u Bulevaru Zorana Đinđića ili na bilo kom drugom mestu koje Vama odgovara.

Odgovorio Goran nije.

Asfaltiranje Novog Beograda je Marka Žvaka koju smo snimili na početku izvođenja ovih radova u aprilu 2016. godine. Došli smo nenajavljeno, i uvideli kako gradski menadžer Goran razgovara sa onima koji ne misle na isti način kao i interesna grupa/politička partija/klika kojoj pripada.

Nezaoblizano štivo za sve zainteresovane za saobraćaj i parkiranje.

Podržavajte nas iznosom koji sami određujete, na mesečnom nivou:

Bitcoin podršku šaljite ovde:

1FKdU3yfeGQqtHxiF7RSzYfAun7coqh2R6

podržite naš rad!

slične reportaže

Dosta nam je parkova, hoćemo još zgrada

4 Apr 2024
post thumbnail

Da li izlazimo iz sranja?

28 Mar 2024
post thumbnail

Kako se spinuje, manipuliše i laže

29 Feb 2024
post thumbnail

Šešir profesora Petrovića i 38 izuma

1 Feb 2024
post thumbnail

Odlomci đubreta

23 Nov 2023
post thumbnail

Romsko naselje Bair u novom ruhu

16 Nov 2023
post thumbnail

Težak andergraund

17 Aug 2023
post thumbnail

Idemo na selo

22 Jun 2023
post thumbnail

Trešnje za bolje sutra

15 Jun 2023
post thumbnail

Nikola ne računa na račune

8 Jun 2023
post thumbnail