Marka Žvaka - 1.000.000 €. Naših. I bačenih. - Marka Žvaka

Beograd 17.08.2016. MOLBA

25 Aug 2016 / 815 pregleda

Gospodine Vesiću,

Naša produkcija “Ciklotron” realizuje kratku dokumentarnu formu “Marka Žvaka” koja se emituje na internetu i na TV Prva. Uglavnom obrađujemo ljude, životinje, pojave i fenomene našeg društva. Želeli bi da Vas intervjuišemo povodom početka naplate parkiranja u ulici Bulevar Zorana Đinđića.

Pitanja koja bi Vam postavili su:

– krajem aprila 2016. godine, na početku radova izgradnje ovih parking mesta izjavili ste da su inicijativu pokrenuli peticijom građani. S obzirom da su nakon početka naplate ovog ponedeljka automobili počeli da se “povlače” u okolne blokove, predočite nam koji ćete sledeći potez povući, s obzirom da je u betonskom Novom Beogradu jedna zelena površina manje, njeno pretvaranje u asfaltiran parking su platili građani, rezultata praktično nema.

– Zbog čega gradska administracija čiji ste menadžer veruje da će vlasnici automobila kupovati karte za autobuski prevoz kako bi parkirali svoje automobile na parkingu kod Sava Centra? Da li je razmatrano da se parking kod SC naplaćuje po nižoj ceni od 200 din/dan, na taj način poveća popunjenost, rasterete okolni blokovi, samim tim i zarada koja se sliva u gradsku kasu?

– Koliko je ukupno plaćeno izvođenje građevinskih radova u ulici Bulevar Zorana Đinđića?

– Kada ste i gde najavili i organizovali “razmatranje i procenu od strane građana”? Ukoliko pomenuto razmatranje i procenu niste organizovani, da li ćete i kada?

(Kako je navedeno u Odgovoru na zahtev o pristupu informaciji od javnog značaja, broj 3143, JKP Parking servis, dokument se nalazi u prilogu. Odgovor se odnosio na prirodu PDF dokumenta – plana za 22 lokacije na Novom Beogradu, koji se nalazio na serveru Parking servisa.

Razgovor bi snimili u petak, 19.08.2016. na parkingu u Bulevaru Zorana Đinđića ili na bilo kom drugom mestu koje Vama odgovara.

Odgovorio Goran nije.

Asfaltiranje Novog Beograda je Marka Žvaka koju smo snimili na početku izvođenja ovih radova u aprilu 2016. godine. Došli smo nenajavljeno, i uvideli kako gradski menadžer Goran razgovara sa onima koji ne misle na isti način kao i interesna grupa/politička partija/klika kojoj pripada.

Nezaoblizano štivo za sve zainteresovane za saobraćaj i parkiranje.

Podržavajte nas iznosom koji sami određujete, na mesečnom nivou:

Bitcoin podršku šaljite ovde:

1FKdU3yfeGQqtHxiF7RSzYfAun7coqh2R6

podržite naš rad!

slične reportaže

Trotineti su zakon

4 Maj 2023
post thumbnail

Jednu Zemlju imamo

27 Apr 2023
post thumbnail

Park Dragoljuba Bakića na bara Revi

6 Apr 2023
post thumbnail

Blokovi protiv kopanja Savskog nasipa

30 Mar 2023
post thumbnail

Kuvarice, više zbori, da ti život ne zagori!

16 Mar 2023
post thumbnail

Došlo vreme za solarne panele

1 Dec 2022
post thumbnail

Naša deca protiv zagađenja

3 Nov 2022
post thumbnail

Prosidba u Knez Mihailovoj

15 Sep 2022
post thumbnail

Krušikova kotlarnica ubija Valjevo

1 Sep 2022
post thumbnail

Šta ako ostanemo bez pčela?

11 Aug 2022
post thumbnail