Građani imaju moć - Marka Žvaka

Iako država Srbija postoji zbog građana, iako je građani finansiraju (porezima, doprinosima, svakim kupljenim hlebom, mlekom... odnosno PDVom koji tako plaćaju), deluje kao da je podređena interesu kapitala, pojedinaca ili interesnih grupa.

29 Nov 2018 / 492 pregleda

Sagledavamo stanje na slučaju naselja Stepa Stepanović. U njemu živi oko 14.000 uglavnom mladih, zaposlenih ljudi. Umesto obećanih i potrebnih zdravstvenih, kulturnih i obrazovnih objekata država je pokušala da im sagradi pumpu, a crkva crkvu. Vodimo vas i na Petlovo Brdo, jednu od destinacija na kojoj je nestala i upravo nestaje jedna zelena javna površina. Peti parkić je redak primer pobede pravde nad pravom.

Mirijevo je još jedna destinacija na kojoj će nestati dečje igralište i zelenilo, a nići će stambeno poslovni kvadrati. Savski nasip je destinacija na kojoj se uz ćutanje države na javnom zemljištu uz reni bunare dižu objekti, a mnogi od njih imaju septičke jame. Upravo na području na kom se reni bunarima crpe podzemne vode kojima se snabdeva beogradski vodovod. Dakle fekalije iznad vodoizvorišta. Blok 9a, odnosno poslednja zelena površina u njemu hrabro odoleva. Grad je planirao da na njoj izgradi parking, pošto je prethodno na parkinzima ozgradio zgrade (i Megatrend). Solidarnost i borba za grad po meri svih građana. Građani imaju moć.

Podržavajte nas iznosom koji sami određujete, na mesečnom nivou:

Bitcoin podršku šaljite ovde:

1FKdU3yfeGQqtHxiF7RSzYfAun7coqh2R6

podržite naš rad!

slične reportaže

Trotineti su zakon

4 Maj 2023
post thumbnail

Jednu Zemlju imamo

27 Apr 2023
post thumbnail

Park Dragoljuba Bakića na bara Revi

6 Apr 2023
post thumbnail

Blokovi protiv kopanja Savskog nasipa

30 Mar 2023
post thumbnail

Kuvarice, više zbori, da ti život ne zagori!

16 Mar 2023
post thumbnail

Došlo vreme za solarne panele

1 Dec 2022
post thumbnail

Naša deca protiv zagađenja

3 Nov 2022
post thumbnail

Prosidba u Knez Mihailovoj

15 Sep 2022
post thumbnail

Krušikova kotlarnica ubija Valjevo

1 Sep 2022
post thumbnail

Šta ako ostanemo bez pčela?

11 Aug 2022
post thumbnail