Marka Žvaka - Može brate. Sve može - Marka Žvaka

Na beogradskom parkingu "Sava promenada" u Hercegovačkoj ulici čiju naplatu reguliše javno komunalno preduzeće za garaže i parkirališta "Parking servis" parkiranje u dane vikenda nadgleda lice koje ne radi za pomenuto javno preduzeće.

11 Feb 2016 / 1087 pregleda

Na parkingu postoji 11 rezervisanih mesta (nije navedeno i za koga), a lice koje ordinira i nadgleda parkiranje tvrdi da se na pomenutim mestima mogu parkirati samo vozila koja pripadaju “Beogradu na vodi i investitorima” ili imaju nalepnicu ili legitamaciju “Waterfront, Sava promenada, privatni parking”. Pored rezervisanih, postoje parking mesta koja se plaćaju JKP “Parking servisu” sms porukom, po ceni od 70 dinara po satu, 24 sata dnevno.

Ukoliko parkirate auto na jedno od 11 rezervisanih mesta a nemate potrebne nalepnice i legitimacije, po tvrdnji lica koje nadgleda parkiranje (i čuva rezervisana parking mesta) automobil će vam odneti pauk JKP “Parking servis”. Po tvrdnji lica koje nadgleda parkiranje lica koja parkiraju na rezervisanim mestima ne plaćaju parking nikome. Ovo je atipičan slučaj – parking JKP “Parking servis” čuva i opslužuje čuvar nekog drugog preduzeća. Ostaje nejasno da li je i pod kojim uslovima JKP “Parking servis” regulisalo parkiranje na ovih 11 mesta i po kom osnovu i pod kojim uslovima dozvoljava da parkiranje reguliše lice koje nije njihov službenik. Po zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, od JKP “Parking servis” je polovinom novembra zatražen ugovor ili dokument kojim se korišćenje zemljišta na ovom parkingu reguliše, ali iako je zakonski rok za odgovor 15 dana, do danas, nakon više od 80 dana, JKP “Parking servis” nije odgovorio na pomenuti zahtev. Ovo nejasno javno-privatno partnerstvo oslikava način na koji se aktuelna administracija (vlast) odnosi prema državi i nama građanima.

Parking servis - Sava promenada pol nov poslat

Tokom dana, na parkingu “Sava promenada” u Hercegovačkoj ulici čiju naplatu reguliše javno komunalno preduzeće za garaže i parkirališta “Parking servis” pomenutog lica koje se u večernjim časovima pojavljuje na javnom parkiralištu i reguliše parkiranje – nema. Sva rezervisana mesta koja smo obišli su bila zauzeta, a niti jedno vozilo nije imalo istaknutu ili zalepljenu pomenutu nalepnicu.

IMG_7071

IMG_7074

IMG_7076

IMG_7080

IMG_7077

IMG_7083

IMG_7087

 

IMG_7086

IMG_7085

IMG_7084

Marka Žvaka će i dalje nastaviti da se bavi delovanjem ovih alamunja. Podsetite se ranijih Marka Žvaka koje su pratile dešavanja u i oko Savskog amfiteatra:

Podržavajte nas iznosom koji sami određujete, na mesečnom nivou:

Bitcoin podršku šaljite ovde:

1FKdU3yfeGQqtHxiF7RSzYfAun7coqh2R6

podržite naš rad!

slične reportaže

Težak andergraund

17 Aug 2023
post thumbnail

Idemo na selo

22 Jun 2023
post thumbnail

Trešnje za bolje sutra

15 Jun 2023
post thumbnail

Nikola ne računa na račune

8 Jun 2023
post thumbnail

Vaše pravo da znate sve

1 Jun 2023
post thumbnail

Trotineti su zakon

4 Maj 2023
post thumbnail

Jednu Zemlju imamo

27 Apr 2023
post thumbnail

Park Dragoljuba Bakića na bara Revi

6 Apr 2023
post thumbnail

Blokovi protiv kopanja Savskog nasipa

30 Mar 2023
post thumbnail

Kuvarice, više zbori, da ti život ne zagori!

16 Mar 2023
post thumbnail