Marka Žvaka – Nadamo se grobu

Besmisao administrativnog aparata. Besomučno kažnjavanje najnižeg socijalnog sloja stanovništva. Ovo je Srbija a ne Beograd na vodi, biće nam bolje za dve godine, keramičari i ostali dripci. One pletu, štrikaju i vezu. Bave se rukotvorinom. Prodaju svoje radove ispred Akademije u Rajićevoj u Beogradu. Svakodnevno ih kažnjavaju komunalni policajci. Nadaju se grobu, žive ko miševi u gvožđari.

 

8 comments

 • Sve sto kazu istina je!S druge strane imate gomilu robnih kuca.Dozvola za 1 m2 rotacioni stalak za razglednice a u praksi robna kuca:sve moguce sto su kinezi i ostali proizveli.Njihove policijske robne kuce sa dozvolom za 1m2 u praksi imaju i po 10-20m2.To je nova merna jedinica:“Policijski kvadratni metar“.Kako to da neko moze a neko ne moze?Izgleda da im se tu placa neki porez.Inace ako pises o njima pisu i kivicne prijave.Hoce i da ti otmu foto-aparat npr komunalni policajci Platisa i Mladenovic.Pa te prebiju,pa uhapse.Vidi na netu sa istog mesta snimak od 16.10.2014.:“Komunalci gori od ustasa!“.Pa te udaraju u kolima do stanice Stari Grad.Pa ti prete sto npr branis ciganina i muslimana Pa ti inspektor Baskalo napise krivicnu prijavu za „ometanje sluzbenog lica“.A zaboravi da napise od koga je uzeo memorijsku karticu iz mog fotoaparata sto je sustina da sam slikao njihov kriminal. Pa tuzioc odbija da ti da potvrdu da te krivicno goni jer onda imas pravo na zastitu u EU.A u praksi Vi to vidite kroz Knez nijedan Srbin ne prodaje kukuruz,.Nisu ih dzabe Albanci zvali „cehovi“(zehn=10 DM).Inace pice i kafanama piju tako sto npr dovola za 8 stolova a u praksi duplo,pa tolerisu glasnu muzuiku nocu.Jedan u Sapcu ako od njega ne kupe rakiju ugostitelji moraju u sekund da postuju radno vreme.Nekad crnogorci a u zadnje vreme kosovari preuzeli posao.Izgubili svoju zemlju to jest prodali i dosli ovde.Isto kao 1966 posle smene Rankovica.2-3 kosovara,1 palestinac(7 tezgi),1 Kapetan drzi ceo Kalemegdan.Sve sto se pojede i popije njemu u dzep bez ijednog fiskalnog racuna.I jos prosirio asortiman na kineske igracke,balone,magnete,zastave…i zadnje leto i na kuvani i peceni kukuruz.Zato to i zovem „Kapetanov Kalemegdan“.Neki iz obezbedjenja kod njega rade honorarno.Pa Zdujic iz Urosevca pise kazne Srbima koji nisu ni radili a to sto mu je duznost ne radi.E malo se kosovar zajebao.Ako je on dopustio da njegov Urosevac postane Ferizaj Srbi ce se boriti.Komandno odgovoran je Ristic nacelnik komunalne policije.Zato smo i izgubili rat a policijske glavesine napunile zatvore odavde do Holandije.Nijedne novine nesmu da pisu o gradskoj mafiji kamoli da slikaju.Obicni policajci su ljuti na komunalne jer imaju mnogo bolju platu a preuzeli im i vanredne prihode.Samo slikajte sve te legalne objekyte uporedite sa diozvolom od 1m2 i sve ce vam biti jasno..Bakarec iz cuvene osjecke familije je mandat poceo kao socijalni slucaj a zavrsio sa bar 6 stanova sto na sebe sto na mamu vrednih nekolika miliona.E koja je to mafija!..

 • Morate sada da pomognete tim zenama jer se situacija posle Vaseg snimka pogorsala.Sada im Komunalna policija svaki dan pise po 2 prijave.Npr danas 26.09.2015.Komunalni policajac Lojkovic je ovoj jadnoj zeni napisao kaznu a posle je otisao do govornice na uglu Knez Mihailove i Pariske gde se izljubio sa prodavcem Libancem koji kao na pijaci prodaje nozeve za kupus,sargarepu i ostalu salate.Ova sto je dobila prijavu je iz okoline Cacka a ovaj sa dozvolom je iz Libana.Svaka im cast.

 • Teror se nastavlja do danas i pojacan je poceli su i da im otimaju rukotvorine.U otimanju prednjaci komunalac Petrovic!Petak 16.10.2015. Subota 17.10.2015. nedelja 18.10.2015. napisase im prijave i sedose u poslasticarnicu da zaliju te prijave!

 • Da li imate kontakt telefon od neke od bakica, ko je zainteresovan da može da kupi nesto ? Ne bi bilo loše ni FB strana da im se napravi, dolazi zima neće moći na ulici da rade. Uglavnom, bar telefon ako imate podelite. Hvala !

 • pa već vidjeno.iživljavaju se nad nemoćnima gde stignu.a kad kod nekih baja roka muzika po lokalima i rade i posle radnog vremana ne smeju ni da pisnu.čast pojedinim ali njih je jako malo u ovoj javnoj službi.I PRODAJA DOMAĆE RADINOSTI NIJE ZABRANJENA!!!!!! I NE MOŽE SE NI OPOREZOVATI JER JE POREZ PLAĆEN KROZ MATERIJAL ZA IZRADU!!!! VOLEO BIH DA NEKAD NEKI BAJA KOMUNALNI MENI POČNE DA SE KURČI,PA J…O BIH MU M….U.

 • Puno radimo a situacija sve gora i gora!
  Suočenje

  Pozivam Vas da u ponedeljak 14.11.2016. u 09.30 časova u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu,ulica Bulevar Zorana Đinđića br.104(ulaz iz Omladinskih brigada),kabinet br 104 na prvom spratu,prisustvujete izvođenju dokazne radnje ispitivanja svedoka Stanojević Stefana(sa zvučnim nadimkom ‘’bokser batinas’’ učesnikom u više incidenata komunalnih redara neustavno zvanih policajcima) i Platiše Radomira koji se vodi u predmetu Kt.br. 7326/14 protiv Vas zbog osnovane sumnje da ste izvršili krivično delo Ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira iz čl.23.ZOJRM.Tužilački pomoćnik…Inače to je već možda šesti-sedmi tužilac promenjen od početka.Nijedan nesme da podigne optužnicu svestan koliko je prekršeno osnovnih međunarodnih zakona a nesme ni da odbaci iz straha za posao jer je komunalna policija(neustavna) iznad ustava i zakona.
  Za razliku od pripadnika MUP-a Srbije koji kada dobiju poziv za sud ili se ubiju ili kukaju Ja tražim javno suđenje pred TV kamerama po pravilima neprijateljskog haškog tribunala.I tamo Srbi imaju više prava nego u svojoj zemlji.
  Problem je moja višegodišnja borba protiv reketaša iz MUP-a Stari Grad Beograd.
  Povod:Imate na internetu snimak od 16.10.2014.subota u Beogradu Knez Mihajlova kod biblioteke Grada Beograda.Slikao sam u Knez Mihailovoj.Incident su započeli komunalni neustavni redari Platiša Radomir i Mladenović Predrag.U pomoć im dolazi Crvenković Miloš vođa patrole ’’Istok 315’’To je patrola komunalnih redara u sastavu Crvenković Miloš i Negić Filip.
  Патрола комуналне полиције у саставу Црвенковић Милош вођа патроле и Негић Филип.Odvoze me u kontrolnu stanicu za naplatu reketa od 1990 do danas MUP Stari Grad verovatno vozilom BG633-ЈА.
  Odvezli su me 1.Mladenović Predrag 2.Platiša Radomir.U kolima su verovatno bili Crvenković Miloš i Negić Filip.Ja znam koji su ali neču da kažem jer mi policija do dana današnjeg to nije dostavila tužilaštvo takođe.U kršenju mojih osnovnih ljudskih prava učestvovali su i patrola ’’Centar 511’’ u kojoj su bili ’’čuveni’’ Stefan Stanojević zvani ’’Bokser batinaš’’ i Belanović Saša.Stefan Stanojević učesnik u više incidenata umesto da je u zatvoru ili u nekoj prikladnoj ustanovi zatvorenog tipa svedoči protiv mene.To govori o stepenu ljudskih prava u Srbijhi na putu u EU.Gde nikada neće stići.Tu je još junak iz Crne Gore Petrović iz Pljevalja.Pa osmi što farba kosu u žuto.To je 8 a bilo ih je deset.MUP Srbije za 2 godine nije mi odgovorio.Da li smo Mi Srbi građani nižeg ranga od Premijerovog Brata?
  Tako vezanog u kolima me udaraju svi i prete kažu da najviše vole da kolju te ’’što brane cigane i muslimane!’’Prednjači junak Platiša koji se izgleda nije dokazao u odbrani zavičaja u Krajini pa hoće da hapsi,prebija i ubija ko saplemenici mu u Srbiji 1944-1945!
  Molim inspektora MUP-a Baškala ovim putem pošto mi do danas nije odgovoreno na dopis:Od koga komunalnog policajca je oduzeo memorijsku karticu iz moga foto aparata?U Knez Mihailovoj je oteo Plastiša Radomir.
  Zainteresovanim novinarima i ostalima ću odgovoriti na sva pitanja i to odmah a ne kao policija ni posle 10-15 godina ne odgovaraju na dopise.
  Kada šetate kroz Knez Mihailovu to vam liči na čergu međutim to sve je dobro organizovana ‘’singerica’’ za uzimanje para pod kontrolom MUP-a Srbije a u novije vreme tekovinama DSS,DS i SNS komunalna policija im je preuzela dobar deo kolača.
  Da li znate da je onaj koji je predložio osnivanje komunalne policije unuk ustaškog zločinca sa Staljingrada i prvog odlikovanog hitlerovim gvozdenim krstom.Koji je kao Kostunjicin kadar u opštini Stari Grad Beograd prešao put od socijalnog slučaja do vlasnika bar 7 stanova u centru Beograda.Da li znate da je izbacivao Srbe sa posla iz opštine Stari Grad a primao ‘’drugarice’’.
  Inače molio bih vas da pre toga pročitate sta je sve na internetu objavljeno pod mojim potpisima:’’Rade S.O.S. 8200444’’ i ‘’Concentracion camp Merksplas Belgium’’
  Imate i snimak na you tube ‘’Komunalci gori od ustaša!’’
  Moja krivica ke što sam fotografisao komunalce u kršenju propisa.To je moje Ustavno pravo zagarantovano svim međunarodnim konvencijama.
  Meni Srpskom dobrovoljcu su pretili u kolima:’’Najviše volimo da koljemo te koji brane cigane i muslimane!’’ i usput udarali do stanice policije Stari Grad.
  Zašto nijedne novine nesmu da pišu o gradskoj mafiji?
  Da li znate da jedan ‘’kapetan u penziji’’ drži ceo Kalemegdan sve što se pojede i popije i uzme nekolika mioliona evra godišnje bez ijednog fiskalnog računa.A za to vreme poreznici po Srbiju zatvaraju kafane ako konobaru nađu 100 dinara u džepu.Ili meni traže porez za oružje koje su mi banditi iz MUP-a Stari Grad oteli 15.11.2012.godine i do danas nisu vratili.I još šalju poreznicima da je to moje.Nisu im džabe svi šefovi napunili zatvore od CZ-a do Holandije.
  ‘’Lako bi se Srbi odbranili od mafije i organizovanog kriminala da u toj borbi ne nalete na MUP Republike Srbije!’’
  Dodjite u tuzilastvo i postavljajte pitanja!Vec treca godina a tuzilastvo nije resilo nista.Zna ako podigne optuzbu jednoga dana moze da izgubi pravo na licencu a nesme da se zameri policijskoj mafiji.Srpski Seljak nije hteo da im plati reket u pecenjari i oni ga ubise i nikom nista.
  Rade S.O.S. 820044 Telefon:061-817-9126.(00381618179126).E-mail:sastavci1963@gmail.com.