Kako lako da se posvađate... - Marka Žvaka

...sa baš celim društvom.

08 Jun 2022 / 287 pregleda

Danas vam Nevena piše o društvenoj igri koja će vam sigurno biti prezabavna ali će vas sigurno i naterati na razmišljanje kako je moguće da vas ljudi koje poznajete tako dobro lažu.

Neko nepisano pravilo je da se društvene igre najbolje igraju u 3 do 4 igrača. Ali mi smo naravno skontali najjaču igru za 8+ igrača. Potrebno vam je veće društvo raspoloženo da se upusti sa vama u ovu kratku ali slatku avanturu, aplikacija i igra (iskreni da budemo igru možete da napravite i od običnih karata ali bez aplikacije se ne može).

Predstavljamo vam –  One Night Ultimate Werewolf!

Okupite ekipu, dogovorite se da ne varate (odnosno da baš niko ni slučajno ne viri dok tajmer ne otkuca kraj), slušajte aplikaciju i spremite se za laganje!

Čar ove igre je što je doslovno svaka partija drugačija. U svakoj novoj partiji možete birati drugačije uloge koje će igrati.

Ali šta to uopšte znači?

Da biste započeli igru, potrebno je da odaberete uloge. Birate onoliko uloga koliko imate igrača plus 3. Na početku igre svim igračima podelite po kartu koju samo oni vide i preostale 3 stavite na sredinu stola licem na dole. To znači da u većini slučajeva ne znate koje su tačno uloge aktivne u ovom krugu.

Uloge su naravno podeljene na dobre i loše. Loše uloge su dva Warewolfa i Minion. Zavisno od vašeg odabira kartica, možete igrati samo sa jednim Warewolfom i bez Miniona.

Kada ste podelili kartice i videli uloge, vreme je za aplikaciju.

 

U samoj aplikaciji odaberete uloge koje ste izabrali i pustite je da priča. Dok aplikacija ne prozove vašu ulogu žmurite.

E sada – koja je poenta igre?

Warewolfovi imaju zadatak do kraja igre da ne bude optužen niko od njih da je Warewolf i oni na taj način pobeđuju. Svi ostali imaju zadatak da utvrde ko su Warewolfovi. Naravno, to nije tako lako jer većina uloga ima i još neki zadatak u toku “faze spavanja”. Ozloglašeni Minion, koji je na lošoj strani, kada ga aplikacija prozove otvara oči i njemu Warewolfovi pokazuju dva prsta, odnosno daju znak ko su. On ima zadatak da ih sačuva do kraja igre. Minion ne sme dozvoliti ostalim igračima da izglasaju Warewolfove, a može navoditi čak i na sebe, Ukoliko svi na kraju izglasaju Miniona – mračna strana je pobedila.

A šta ostali rade tokom “faze spavanja” i kako oni da znaju na kraju?
Ovo zavisi od uloga koje odaberete. Za neku prvu partiju naša preporuka je da uvrstite kartice:
Seer – može pogledati dve karte iz sredine, ili jednu tuđu karticu, kada ga aplikacija prozove.
Robber – krade tuđu karticu i postaje ta uloga, a osobi od koje je ukrao karticu daje svoju. Da, ovo znači da Robber može postati i neko sa tamne strane, i on ima zadatak sada da ostane neotkriven kako bi pobedio.
Troublemaker – manja tuđe dve uloge bez gledanja kartica.
Villager –  ne radi ništa, ali nije loš za početnu igru, kako bi vam laganje bilo lakše.

Možda sve ovo zvuči konfuzno i dugo i znamo da je lakše igrati nešto sa osobom koja je to već igrala, ali verujte – pravila se savladaju posle jedne partije, preeezabavno je i svađaćete se sa društvom. Možda vam je i muka od ovolikog teksta, ali ostavljamo video koji će sve ovo objasniti za svega par minuta.

Ponavljamo, igricu možete bukvalno i sami napraviti, možete je pronaći u svakoj board game prodavnici kod nas, a i pretražiti kineske sajtove ukoliko ste voljni da uštedite i malo duže čekate igru.

Ostavljamo vam i link za aplikaciju.

Podržavajte nas iznosom koji sami određujete, na mesečnom nivou:

Bitcoin podršku šaljite ovde:

1FKdU3yfeGQqtHxiF7RSzYfAun7coqh2R6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

podržite naš rad!

slične reportaže

Napeto…

1 Okt 2022
post thumbnail

Gitara, duša i povetarac

28 Sep 2022
post thumbnail

Život je zima na plaži

26 Sep 2022
post thumbnail

Sumraci ranog kapitalizma

24 Sep 2022
post thumbnail

Hičkokovim stopama, i još dalje…

20 Sep 2022
post thumbnail

Pesme o smrti

17 Sep 2022
post thumbnail

Ponovo otkrivene četiri četvrtine

14 Sep 2022
post thumbnail

Poslednji trenuci slobode

12 Sep 2022
post thumbnail

Život i priključenija plavuše :)

10 Sep 2022
post thumbnail

Veliki Elvis i veliki Tom

6 Sep 2022
post thumbnail